The Baseballs wil smurfenlied onder handen nemen


 baseballs.jpgThe Baseballs wil graag een nummer van Vader Abraham bewerken. "Dat lied met de smurfen! Het zou leuk zijn om van dat nummer een eigen versie te maken voor ons eerstvolgende concert in Nederland", zegt de band .

Het bekende smurfenlied zou dan een heuse rock & rollversie krijgen. De band heeft momenteel een hit met hun eigen versie van 'Umbrella' van Rihanna. Een 'Voc'n Roll'versie, zoals ze het zelf noemen.

De band is aardig op weg Europa te veroveren. Compleet met vetkuiven en bakkebaarden willen de drie jonge Duitsers rock & roll weer populair maken onder de jeugd. Onder meer in Finland, Zweden en Zwitserland stonden de drie voor uitverkochte zalen. Met hun versies van Beyoncés 'Crazy in Love', 'Hot 'n Cold' van Katy Perry en 'Angels' van Robbie Williams spreken ze inmiddels ook een ouder publiek aan.

"Laatst stonden we op het podium en zagen we aan de ene kant van de zaal een meisje van 10 jaar staan en aan de andere kant stond een vrouw van tegen de 80 met haar heupen te swingen." De vetkuiven zeggen niet te proberen een betere versie van een nummer te maken, maar een interessantere. Dat is volgens hen ook het geheim van hun succes. "We coveren een liedje niet zomaar, we spelen en brengen het op onze eigen manier."

Volgens de bandleden heeft een liedje maar weinig nodig om 'gevoc'nrolled' te worden. "Een goed melodie. En genoeg tekst! Ken je de Duitse band Scooter? Het zou leuk zijn om een nummer van hen in een rock & roll-jasje te te stoppen, maar met de hoeveelheid tekst die ze hebben zou het nummer al na dertig seconden afgelopen zijn. Dat is jammer." De drie jongens zeggen ook graag met Lady Gaga's 'Bad Romance' te willen stoeien. "Als we de tijd hebben. En als het lukt."

Naast Vader Abraham kennen The Baseballs nog een Nederlandse artiest die ze graag willen coveren. "Charlie Lownoise en Mental Theo! Hoewel we dan weer met het tekstprobleem zouden zitten. Het smurfenlied is echt een goed idee. We gaan proberen om dat nummer onder handen te nemen voor ons volgende concert in Nederland!"

Baseballs  The Baseballs  smurfenlied  Vader Abraham 

Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl  Voeg dit bericht toe aan Ekudos  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan MSN.nl  Voeg dit bericht toe aan Bligg.nl  Voeg dit bericht toe aan tagmos.nl  Voeg dit bericht toe aan google.com  Voeg dit bericht toe aan Twitter.com  Voeg dit bericht toe aan facebook

Gerelateerd Nieuws

Geen gerelateerd nieuws gevonden.

Cd's

Baseballs in Concert